Paine de casa - rapida

de Zamfira in Piine, 2 Noi 2012 | 7734 vizualizari

 

Am facut pentru prima oara paine! Am tot amanat acest moment, nu am avut curaj. Dar trebuie sa recunosc in primul rand m-a inspirat si mi-a dat curaj modul de preparare al retetei si ii multumesc pentru asta ,,Diamond loves cuisine,,...un inger al gastronomiei! Vreau sa va asigur ca reteta este minunata, usor de facut, timp record...30 minute iar gustul, aroma...hmmmm UNICA, o paine perfecta!!!! Spor la treaba....pofta buna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. iaurt (sa nu fie apos, daca are zer, scurgeti-l)
  • 1 ou
  • 280 gr. faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita sare rasa
  • mac sau susan pentru pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa - rapida:

Amestecam si cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam celelalte ingrediente. Puteti amesteca totul in robotul de bucatarie, dar tot atat de bine putem amesteca ingredientele cu o lingura de lemn. Aluatul va fi foarte moale si lipicios, nu adaugati faina! Tapetam o tava (chec) cu hartie pentru copt, turnam compozitia si o nivelam. Deasupra presaram mac sau susan si-l punem in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, sa va auri deasupra. Taiem painea abia dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa - rapida" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine fara drojdie cu iaurt si smantana